Beeldbegeleider

Beeldbegeleiden is een vorm van ontwikkelingsgericht coachen voor (onderwijs) professionals aan de hand van beelden uit de praktijksituatie. Beeldbegeleiden kan worden toegepast bij leerkrachten, docenten, teams, groepen en individuele leerlingen.
In een klas wordt gekeken naar interactie, didactiek en klassenmanagement, maar net waar de leervraag van de coachee ligt. Basiswijs biedt een werkwijze waarbij aangesloten wordt bij die leervraag. Basis biedt de mogelijkheid tot het samenstellen van verschillende arrangementen die verschillen in vorm en intensiteit.

Privacy

Vanaf 25 mei 2018 kan niemand er meer omheen: De Europese wetgeving over het verwerken van persoonsgegevens, de AVG. Iedere organisatie en beeldbegeleider heeft met privacy en deze wetgeving te maken. Basiswijs neemt uw privacy zeer serieus en maakt gebruik van het Basiswijs Privacy reglement.    

Download
Privacy Reglement Basiswijs.pdf
Adobe Acrobat document 295.2 KB

NOTIVID

Basiswijs werkt samen met NOTIVID, een beveiligde leeromgeving volgens de norm NEN 7510, waar beelden op een veilige wijze worden gedeeld. Beeldbegeleiding en NOTIVID versterken elkaar: je kunt de opnames eenvoudig delen door andere gebruikers toegang te geven tot jouw beeldfragmenten. 


NOTIVID is beschikbaar op iedere pc, laptop, tablet of mobiele telefoon met internetverbinding en maakt het overzetten van bestanden op een usb-stick of online versturen tot het verleden.

audit en beeldbegeleiden

Basiswijs kan een volledig Onderwijs VerbeterTraject verzorgen. U kunt hierbij denken aan een zelfevaluatieonderzoek, verschillende audits en de coaching van het team of individuele leerkrachten met of zonder inzet van beeldbegeleiding. Basiswijs werkt hierbij samen met Oudeboon Onderwijsadvies.

Begeleidingsmethodiek

Door middel van reflectie en dialoog wordt het kwaliteitsbewustzijn van de coachee verhoogd en dit zorgt voor ontwikkeling. De begeleidingsmethodiek is waarderend en gaat altijd uit van wat er goed gaat. Basiswijs begeleidt en werkt samen op basis van vertrouwen en veiligheid. Belangrijk is dat de coachee zelf eigenaar blijft van zijn/haar leerproces. Basiswijs treedt daarbij op als proces- en trajectbegeleider. Beeldbegeleiden is een cyclisch ontwikkelproces waarbij er sprake is van een intake,  opname op de werkvloer, zelfanalyse en nagesprek.


"Een goede beeldbegeleider is niet iemand die in een ander kan stoppen wat hij allemaal weet, maar die uit een ander weet te halen wat die allemaal kan"

Deel deze pagina: