Over Inge

Als groepsleerkracht en interne begeleider op diverse scholen heb ik jaren ervaring in het basisonderwijs en het werken met studenten in het MBO, HBO en de Master opleiding (M EN). De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van veranderingsprocessen binnen een school of organisatie. 

 

Ik merk dat het huidige onderwijs steeds complexere problemen tegenkomt. Leerkrachten, docenten en teams hebben regelmatig behoefte aan coaching en training. Door samen met teams te innoveren wordt de kwaliteit van het onderwijs verbeterd en krijgen leerkrachten weer plezier in hun werk. Beeldmateriaal is een middel dat ik regelmatig inzet om te komen tot de bedoeling van het onderwijs: de ontwikkeling van leerlingen begeleiden.

Opleidingen

Naast mijn werk als groepsleerkracht heb ik diverse opleidingen gevolgd: 

• Speciaal onderwijs
• Special Needs Teacher
• Interne begeleiding
• School-video Interactie Begeleiding
• Assessor / Auditor
• Master Leren & Innoveren

Beeldbegeleiding binnen het onderwijs

Tijdens de Masteropleiding Leren & Innoveren heb ik een methodiek ontwikkeld voor het begeleiden van leerkrachten met behulp van beeld. De methode sluit goed aan op het huidige onderwijs. 

 

De methodiek heb ik beleidsmatig geïmplementeerd binnen twee organisaties van het basisonderwijs. Tevens deed ik onderzoek naar de effecten van de innovatie (2015). Daaruit blijkt dat de werkwijze en methodiek positief wordt ervaren door leerkrachten en hen een gevoel geeft van betrokkenheid en invloed op het eigen leerproces. Het leidt tot plezier en motiveert tot veranderend handelen.

 

Bovendien is in het onderzoek aangetoond dat het begeleiden van leerkrachten met deze methodiek het handelen bevordert op alle dimensies van beroepsvaardigheden zoals geformuleerd door de Onderwijscoöperatie (2014).

Deel deze pagina: